een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

Digitale wijkgesprek over energie besparen en ‘van het aardgas af’

Wanneer:  11 feb 2021

Hoe laat:  19:30 - 20.45

Waar:  Online activiteit

Organisator:  Arnhem Aan

Wat: 

Er is om ons heen veel te horen en te lezen over energie en het klimaat. Dat roept veel vragen op, mogelijk ook bij u en uw buurtbewoners. De gemeente Arnhem organiseert daarom een digitaal wijkgesprek over dit thema voor Sint Marten – Sonsbeek op 11 februari 2021. De gemeente wilt u ook informeren tijdens het wijkgesprek dat uw wijk niet voor 2030 van het aardgas af gaat.

Wijkgesprek over energie besparen

Iedereen heeft te maken met energie en heeft een eigen energieverbruik en -rekening. Wat betekent energie besparen voor u? Wat doet u al om uw energieverbruik en de energierekening te verlagen en wat kunt u nog meer doen? Kunt u uw energierekening betalen? Wanneer zal uw wijk waarschijnlijk van het aardgas af gaan? Waar vindt u onafhankelijk advies over het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen? Om dit soort vragen te beantwoorden én om samen ideeën en zorgen uit te wisselen organiseert de gemeente wijkgesprekken. Het digitale wijkgesprek vindt plaats op 11 februari 2021 van 19.30 tot 20.45 uur. Cathelijne Bouwkamp, wethouder Klimaat & Energie, opent het wijkgesprek. Het Energieloket Midden Gelderland geeft tips over wat u (nog meer) kunt doen om energie te besparen en zo uw energierekening te verlagen

U ontvangt per post een uitnodiging voor het digitale wijkgesprek, waarin ook wordt aangegeven waar u zich kunt aanmelden. Als u zich heeft aangemeld ontvangt u vooraf de links voor het digitale wijkgesprek.

Aardgas: in Sint Marten – Sonsbeek voorlopig geen verandering

Bijna alle huizen in Arnhem worden verwarmd met aardgas. Dat gaat veranderen. Wijk voor wijk gaan we stoppen met aardgas en de huizen op een andere manier verwarmen. Net als in heel Nederland. De  woningen in Sint Marten – Sonsbeek zijn voorlopig niet aan de beurt. Deze woningen gaan na 2030 van het aardgas af. Het is natuurlijk nu al wel goed om erover na te denken wat er komende tijd mogelijk is in voorbereiding daarop.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt mailen naar Shehnaaz.Kasiem@arnhem.nl of bellen met (026) 377 3682.

Wilt u zelf aan de slag met energie besparen of duurzaam energie opwekken? Neem dan alvast een kijkje op de website www.arnhemaan.nl  voor tips en mooie voorbeelden uit Arnhemse wijken.

Meer info:  https://www.arnhemaan.nl/