een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

Sint Maarten in Sint Marten 2021

Wanneer:  06 feb 2023

Hoe laat:  18:00 tot 20:00

Organisator:  Cindy Lenssen

Wat: 

Beste wijkgenoten,

Op 11 november is het weer Sint Maarten. De traditie is dat kinderen dan met een lampion langs de deuren gaan en in ruil voor het zingen van een Sint Maartenliedje een snoepje of iets anders lekkers krijgen.

Het wordt alweer het 10e jaar dat er in een aantal straten in de gezellige buurt Sint Marten een poster bij mensen door de bus valt met daarop ’Ja, hier mag je aanbellen’ (zie bijlage).

Een heleboel huishoudens doen al jaren enthousiast mee en er waren voorgaande jaren wel 100 kinderen met hun ouders/begeleiders op de been. Allemaal met een lampionnetje en met een paar leuke liedjes in hun hoofd. Ik hoop dat ook dit jaar weer veel huishoudens de poster op willen hangen. Wijkcentrum ‘De Nieuwe Hommel’ doet weer mee en verzorgt weer een lekker bekertje chocomelk voor de kinderen.

De poster geeft uitleg over de bedoeling van het hele gebeuren en bevat een plattegrondje met de route. Het is geen optocht. Ouders/begeleiders kunnen met hun kind(eren) op de route aan- of afhaken waar en wanneer ze maar willen. Aan de oorsprong en betekenis van Sint Maarten wordt geen aandacht besteed. Ouders, scholen en/of andere groepen die wel aandacht willen besteden aan het Sint Maarten verhaal kunnen dit natuurlijk op eigen initiatief doen. Ouders die dit naar hun eigen buurt uit willen breiden kunnen zelf een soortgelijke poster maken, met een eigen route die aansluit op de route in Sint Marten. Op die manier wordt het routenetwerk uitgebreid zonder dat de organisatie en het voortbestaan van deze leuke traditie bij één persoon ligt.

Vorig jaar is het helaas niet door kunnen gaan vanwege de lockdown. Dit jaar mogen we weer! En dat willen we graag zo houden dus hou je aan de volgende regels: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/basisregels

Nu zou het ook nog zo kunnen zijn dat er voor 11 november nieuwe maatregelen van kracht worden die er voor zorgen dat het toch niet door kan gaan. De poster wordt daarom pas na 5 november rondgebracht. Er van uitgaande dat het gewoon door kan gaan wil ik jullie alvast allemaal heel veel plezier wensen!