een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

Workshop Vormen in klei

Wanneer:  03 okt 2020

Hoe laat:  13.00 - 16.30 uur

Waar:  De Nieuwe Hommel, De Wiltstraat 6

Organisator:  Elsebeth Hoeven

Wat: 

Oktober workshop maand!

Op de zaterdagmiddagen bied ik drie verschillende workshops aan. Zodra er een groep is met minimaal 5 mensen gaat de workshop door! Heerlijk even uit het hoofd en met de handen in de klei. Nooit gedaan? Geen punt, ik help je met alle plezier op weg. En dit allemaal coronaveilig!

Bij de workshop Vormen in klei laat ik je zien hoe je uit plakken klei een cilinder maakt en demonstreer ik een aantal decoreertechnieken. Na het vormen met klei, beschilder je jouw werkstuk met engobe (gepigmenteerd kleislib). Na een paar weken is je werkstuk gebakken en heb je thuis een eigengemaakte kan, pot of vaas!

Ik zorg ervoor dat jouw voorwerp binnen 4 weken is afgebakken en eventueel geglazuurd.

In het kort:

  • Duur: 3 1/2 uur
  • Inclusief: koffie / thee met wat lekkers
  • Aantal deelnemers: vanaf 5 personen tot 7 personen
  • Prijs: €47,-

Wie ben ik?

Mijn naam is Elsebeth Hoeven. Geruime tijd ben ik actief als beeldend kunstenaar/ vormgever. Een aantal jaar geleden ben ik ook met klei gaan werken. Na een jaar aanklooien met klei – alsmaar doorgaan na vele misbaksels- werd ik gegrepen door het materiaal. Ik stortte me gretig op maken van objecten en schalen.Mijn objecten bouw ik op vanuit kleiplakken. Daarnaast maak ik mallen zodat ik van gietklei schalen en borden kan maken. Ik gebruik voor het beschilderen van mijn werk engobes (gepigmenteerd kleislib), keramische verf en transfers.

Omdat ik het leuk vind om mijn enthousiasme voor het materiaal op anderen over te brengen, ben ik ook workshops gaan geven. Het is geweldig om te zien hoe mensen op een verschillende manier creatief zijn. En bijzonder om mensen te laten ervaren hoe fijn en ontspannend het is om even ‘uit het hoofd te zijn’ en creatief met je handen aan het werk te zijn.

 

 

Meer info:  https://www.elsebethhoeven.nl/agenda/