een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

gemeente

beeld: Pixabay

18 november 2021 | gemeente

Collectieve ziektekostenverzekering via de gemeente

Door Ingezonden

Ken jij de gemeentepolis? Dit is een collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met een laag inkomen. Misschien is het ook wat voor jou!

Meer zorg voor minder geld

Iedereen in Nederland moet een basiszorgverzekering afsluiten. Inwoners met een laag inkomen of een uitkering komen in aanmerking voor de collectieve ziektekostenverzekering via de gemeente: de gemeentepolis. Bij deze polis betaalt de gemeente een deel van de premie en jij krijgt korting. Je betaalt dus minder.

Voordelen van de gemeentepolis zijn:

  • Je krijgt korting en meer vergoedingen dan bij andere verzekeringen;
  • Kinderen onder de achttien jaar zijn gratis meeverzekerd;
  • Als je een tandartsverzekering afsluit, zijn kinderen ook meeverzekerd voor een beugel.

Eigen risico

Niet alle zorgkosten worden vergoed door de zorgverzekering. Iedereen moet per jaar €385,- zelf betalen: dat is het eigen risico. Bij de gemeentepolis kun je dit bedrag ook in maandelijkse termijnen betalen in plaats van het hele bedrag in één keer. En als je weinig of geen zorgkosten heeft gemaakt, ontvang je het bedrag dat over is, in het voorjaar van 2023 weer terug.

Eigen bijdrage

Naast de basiszorgverzekering en het eigen risico is er ook nog de ‘eigen bijdrage’. Dit betekent dat je sommige zorgkosten, voor een deel zelf moeten betalen.  Via de zorgverzekering kun je daar een deel van terugkrijgen. Het bedrag dat je bij de gemeentepolis terug kunt krijgen, is hoger dan bij veel andere zorgverzekeringen. Op www.menzis.nl/gemeentepolis kun je bij de Vergoedingenwijzer zien, hoe hoog dit bedrag is.

Voor meer informatie

Heb je al een collectieve verzekering via de gemeente bij Menzis lopen? En voldoe je nog aan de voorwaarden? Dan krijg je vanzelf een brief met daarin de nieuwe poliskosten.

Denk je dat je ook in aanmerking komt voor de gemeentepolis? Dan kun je dit zelf controleren. Dat kan op de site www.gezondverzekerd.nl/arnhem. En je kunt bellen met de klantenservice van Menzis: 088 2224080.

Op www.gezondverzekerd.nl/arnhem, lees je meer over alle mogelijkheden.

Aanmelden

Je kunt je tot en met 31 december 2021 aanmelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.