een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

nieuws

foto: redactie

2 maart 2021 | gemeente - Openbare ruimte

Definitief plan kruising Dalweg Hommelseweg

Door redactie

Op de kruising Hommelseweg, Dalweg en Thomas a Kempislaan wordt de komende zomervakantie een rotonde aangelegd. Na overleg met omwonenden ligt er een definitief plan voor de herinrichting van dit gebied. 

Om voetgangers en fietsers veilig over te laten steken, komt hier een rotonde. En omdat een rotonde meer ruimte in beslag neemt, gaan ook het pleintje op de Sint Antonielaan en het tankstation Tango op de schop.

Bomen

Twee bomen worden verplaatst en twee gekapt. Die worden wel gecompenseerd. De plataan bij de Tango en ook de laatste boom in de middenberm van de Hommelseweg worden weggehaald. Dit omdat ze niet meer gezond zijn. De twee bomen die verplaatst worden, staan op het pleintje van de Sint Antonielaan en maken plaats voor extra parkeerplaatsen. Dat verplaatsen gebeurt op 11 en 12 maart. In totaal vervallen er wel acht parkeerplaatsen in dit gebied.

Wanneer

Tijdens de zomervakantie wordt de rotonde aangelegd. De gemeente verwacht dat het in oktober klaar is en dat in november weer nieuwe beplanting is aangelegd.

Wil je zien hoe het er allemaal uit gaan zien? Dit is een pdf van het definitieve ontwerp.