een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

wijk in zicht

Judith Huinink en Frank van Wijngaarden

foto van Zefanja Hoogers

27 april 2020 | Bewoners - corona

Eten in de wijk

Door redactie

Af en toe druppelt er een hulpvraag binnen bij de coronahulplijn die dan door een van de vele vrijwilligers opgepakt kan worden. Een paar weken geleden kreeg Judith Huinink de vraag of ze dagelijks naar Malburgen kon rijden om eten op te halen. Dit is voor de mensen die nu geen warm eten krijgen. Dit komt omdat de initiatieven zoals soep-inloop van Vitale Verbindingen en de eetcafé’s in De Nieuwe Hommel tijdelijk stil liggen i.v.m. sluiting van de gebouwen. Voor Judith reden om een project te starten.

Project gestart

In plaats van in de auto te stappen en eten op te halen, is Judith een project gestart. Eten in de wijk. Waarbij ze samen met buurtinitiatieven zoals Vitale Verbindingen begonnen is met eten koken voor de mensen in de wijk. Hierin worden de vrijwilligers ondersteund door de gemeente, Rijnstad en Stichting De Nieuwe Hommel.

Alle organisaties zoals de coronahulplijn, het Rode kruis en Leger des Heils zijn op de hoogte van dit project, dus er hoeft in de wijk niemand meer zonder eten te zitten. Mocht je nog iemand weten die het kan gebruiken, geef het door aan Anja van Hal, telefoon 06 – 55 18 75 54.

Aanmelden

Mocht je zelf een maaltijd willen koken voor een aantal mensen, kun je je ook aanmelden bij Anja van Hal, telefoon 06 – 55 18 75 54.

Het project blijft draaien totdat de gebouwen zoals De Nieuwe Hommel en het Inloophuis weer open zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.