een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

groene wijk

6 juli 2020 | duurzaam - klimaat

Inschrijving Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2020 geopend

Door De Groene Vos

We zitten midden in de corona- en economische crisis. Maar laten we de samenhang met  de ‘groene’ crisis niet vergeten. Het is dringender dan ooit om in actie te komen tegen klimaatverandering, voor een circulaire economie en voor versterking van de biodiversiteit. De club van Dirk roept op: doe je ook mee?

Club van Dirk

De Club van Dirk nodigt kandidaten voor de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2020 uit zich aan te melden. Zij reikt deze prijs jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die – net als Dirk – vindt dat een betere wereld niet kan wachten. Doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem stimuleren. Voorgaande jaren ging de prijs naar Stichting RecaP en kledingatelier DierbaarGoed.

Arnhemse wereldverbeteraars gezocht 

Onderzoekers of studenten die werken aan duurzame innovaties kunnen in aanmerking komen maar ook natuurbeschermers, groene ondernemers of mensen die initiatieven nemen om hun buurt te verduurzamen. Duurzaamheid wordt breed opgevat: energie en klimaat, circulaire economie en biodiversiteit.

Prijs

Zowel grote als kleine duurzame initiatieven in Arnhem komen in aanmerking voor de prijs: een bedrag van € 5000, -. De winnaar moet de prijs gebruiken om het winnende initiatief te versterken en/of verder uit te bouwen. Dit jaar bestaat de jury uit Margreet van Gastel (voorzitter, oud-wethouder duurzaamheid gemeente Arnhem), Frank Croes ( programmamanager Circulaire Economie HAN en adviseur duurzame transitie) en Petra Souwerbren (directeur Natuur en Milieu Gelderland).

De prijs wordt ter beschikking gesteld uit het Fonds van Dirk dat gevuld wordt door personen en bedrijven die het gedachtegoed van Dirk en/of duurzame projecten en initiatieven een warm hart toedragen.

Meedoen

Aanmelden kan tot en met 31 oktober 2020. Kijk voor de spelregels en meer informatie op www.degroenevos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *