een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

nieuws

23 augustus 2021 | duurzaam - klimaat

Inschrijving Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2021 geopend

Door Jan Schreur

De duurzaamheidscrisis verdiept zich alleen maar. Naast een almaar dreigender klimaatcrisis ligt ook de biodiversiteit onder vuur en is een circulaire economie nog heel ver verwijderd. Het is dus dringender dan ooit om in actie te komen. Sint Martenaar Dirk Zeldenrust riep dat al jaren en vandaar deze prijs ter nagedachtenis aan hem.

De Club van Dirk nodigt kandidaten voor de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2021 uit zich aan te melden. Zij reikt deze prijs jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die – net als Dirk – vindt dat een betere wereld niet kan wachten. Doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem stimuleren. Voorgaande jaren ging de prijs naar het Voedselbos Kweekland (2020), Stichting RecaP (2019) en kledingatelier DierbaarGoed (2018).

Arnhemse wereldverbeteraars gezocht

Natuurbeschermers, groene/sociale ondernemers of mensen die initiatieven nemen om hun buurt te verduurzamen, maar ook onderzoekers of studenten die werken aan duurzame innovaties kunnen in aanmerking komen. Het gaat om duurzaamheid in de volle breedte: energie en klimaat, circulaire economie en biodiversiteit.

Prijs

Zowel grote als kleine duurzame initiatieven in Arnhem komen in aanmerking voor de prijs: een bedrag van € 5000, -. De winnaar moet de prijs gebruiken om het winnende initiatief te versterken en/of verder uit te bouwen. Dit jaar bestaat de jury uit  Frank Croes (programmamanager Circulaire Economie HAN en adviseur duurzame transitie), Petra Souwerbren (directeur Natuur en Milieu Gelderland en Grieta Spannenburg (milieukundige en meteoroloog).

Het Fonds van Dirk bekostigt de prijs en kan dat doen met dank aan personen en organisaties die het gedachtegoed van Dirk en/of duurzame projecten en initiatieven een warm hart toedragen.

Meedoen
Aanmelden kan tot en met 31 oktober 2021. Kijk voor de spelregels en meer informatie op www.degroenevos.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.