een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

wijk in zicht

beeld van Anne Vogel Photography

8 september 2020 | ondernemer - wijkkrant

“Inspiratie ontstaat door te dóen”

Door Angelique Aalders

Vrij zijn: de afgelopen periode heeft dit een nieuwe betekenis gekregen. Noodgedwongen zaten de meeste Nederlanders en dus ook de wijkbewoners ‘vast’ in eigen huis. Dat opgesloten zitten ook ontzettend leuk kan zijn, samenwerkingen kan bevorderen en hersenen doet kraken, bewijzen de escaperooms van Clocked-Up, gelegen aan (onder andere) de Hommelseweg. We bezochten ondernemer Alex van Zadelhoff en kregen een blik in de geheime wereld achter het mysterieuze hek op de Hommelseweg 27.

Nadat zij aan het einde van een wereldreis zelf voor de eerste keer in een escaperoom speelden, gooiden Alex en zijn vrouw (toen vriendin) in 2015 het roer om. In het pand aan de Hommelseweg ontwikkelden zij de eerste escaperoom ‘Doing Time’, waar je binnen zestig minuten uit een gevangeniscel moet ontsnappen. Met gevoel voor detail, uitdagende raadsels, een levensechte ambiance en waargebeurde verhalen uit de geschiedenis, zijn de zorgvuldig ontwikkelde spelkamers een bijzondere ervaring voor zowel fanatieke als ontspannen spelers. “Gewoon ‘doen’, daar haal ik mijn inspiratie voor de escaperooms vandaan”, aldus Alex.

Waargebeurd

Inmiddels heeft deze hands-on-mentaliteit geleid tot vier spelkamers en drie citygames. Alex: “Het begint bij een locatie, dan bedenken we een thema waaruit de raadsels en verhalen (gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen) volgen. Inmiddels heeft Clocked-Up drie escaperooms aan de Hommelseweg. Vanuit het pand aan de Looiersstraat is tevens de escaperoom ‘De Grootmeester’ te spelen. Buiten de panden zijn tochten door Sonsbeek, Klarenbeek en citygames ontwikkeld. “Onze doelgroep is gevarieerd: doordeweeks komen met name bedrijven en in het weekend hebben we vooral families en vriendengroepen over de vloer. Nu, in de zomermaanden, komen toeristen vanuit de regio bij ons voor een leuk uitje. Wij onderscheiden ons van andere aanbieders doordat wij ook de mogelijkheid bieden kleine gezelschappen te ontvangen. Zo is de escaperoom ‘The New World’ speciaal ontwikkeld om met twee personen te ervaren.”

Coronaproof

Langzaam maar zeker ontsnapt Clocked-Up uit een zware periode. “We waren sinds de start van de coronamaatregelen drie maanden dicht. Daarna trok de business slechts mondjesmaat weer aan. Normaal hebben we boekingen voor maanden vooruit, maar nu komen de aanvragen last minute binnen. De tijd hebben we gebruikt om klussen die zijn blijven liggen aan te pakken en een online filmquiz te organiseren.” Met de benodigde aanpassingen is Clocked-Up nu een corona-proof uitje voor iedereen.

Meer informatie over de escaperooms en andere uitjes vind je op www.clocked-up.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.