een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

wijk in zicht

Her en der in de wijk zijn kunstetalages.

foto: redactie

8 juni 2020 | cultuur - kunst - vrije tijd

Kunst achter het raam

Door Elsebeth Hoeven

Met het project Kunst achter het raam zet Sint Marten Sonsbeek de kunstenaars uit de wijk letterlijk en figuurlijk op de kaart. Deze kunstroute is vanaf deze week tot 24 augustus te zien, zodat iedereen die niet of in eigen land op vakantie gaat, kan genieten van kunst uit onze wijk.

Kunstroute

Voor veel kunstenaars zijn expositiemogelijkheden weggevallen als gevolg van de coronacrisis. Het project biedt kunstenaars en creatieve professionals de kans hun werk aan publiek te laten zien én geeft bewoners en bezoekers van de wijk de gelegenheid ‘coronaproef’ van kunst te blijven genieten. Achter het raam, in de tuin, vanaf het balkon of dak is kunst te zien. Net zo divers als de kunstenaars is hun werk. Langs de kunstroute zijn tekeningen en schilderijen te zien, maar ook ruimtelijk werk zoals maquettes, installaties, keramiek en sculpturen.

Routekaart

Deze kaart leidt je op je telefoon langs de route met ‘kunstetalages’. Of bekijk de hele routekaart.

Kunstenaars

Deelnemende kunstenaars zijn Caroline Kortenhorst, Chris Kerbusch, Christine Los, Edwim Peters, Elsebeth Hoeven, Emmy Chau, Esther van de Brink, Gaby von Oven, Gea Grevink, Gerda van den Top, Hester van der Grift, Jeroen Huisman, Kunstconstructie, Lot Boshouwers, Maarten Thijssen, Peter van der Gulden en Sjoerd Schwibettus (En er komen nog deelnemers bij…)

Ook meedoen?

Kunstenaars uit de wijk kunnen zich gedurende de hele periode aansluiten bij dit initiatief.  De routekaart wordt wekelijks geactualiseerd. Stuur een mailtje naar redactie@sintmartensonsbeek.nl. Kunst achter het raam is een initiatief van Elsebeth Hoeven, wijkredacteur van Sint Marten Sonsbeek en (deelnemend) kunstenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.