een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

gemeente

beeld van Gemeente Arnhem

1 oktober 2020 | afval

De Milieubak komt in de wijk

Door gemeente Arnhem

Past klein grofvuil niet in de ondergrondse container? Breng het dan gratis langs bij de Milieubak. De Milieubak staat één keer per maand in de buurt. De Milieubak is een kleine bakwagen die iedere vrijdag volgens een planning in de wijk staat en waar je het grovere afval, dat niet in de ondergrondse afvalcontainer hoort of past, gratis kunnen inleveren. Het gaat vooral om klein grofvuil en elektrische apparaten die je zelf kan dragen in een kratje of boodschappentas. Dit is afval dat nu ook regelmatig naast ondergrondse containers staat. De schonebuurtcoaches zijn er voor uitleg en hulp bij het juist afval scheiden. Ook hebben zijn er hulpmiddelen aanwezig om beter afval te scheiden, zoals een Jekko voor het verzamelen van batterijen en lampen in huis, een houder voor de afvalpas en de infowijze ‘afval scheiden loont’ in vier talen.

Wat kan in de milieubak?

De Milieubak is voor klein grofvuil en elektrische apparaten die je zelf kunt dragen in een kratje of boodschappentas. Het is afval dat NIET in de ondergrondse verzamelcontainer past en hoort, zoals:

  • wasrekje, rolgordijn, bezemsteel, lege emmer latexverf of tuinstoel
  • kleine elektrische apparaten met een stekker, zoals een föhn of monitor
  • batterijen en (spaar)lampen
  • piepschuim
  • glas, zoals oude ovenschalen, bloemenvazen of drinkglazen
  • frituurvet in een afgesloten fles

Gratis service

Het is een extra service, bewoners kunnen met dit afval ook altijd terecht op het afvalbrengstation. Elke vier weken staat de Milieubak in de wijk, de locatie in de wijk verschilt per 3 maanden. De eerstvolgende in onze wijk is op het Graaf Ottoplein tussen 14.00 – 16.00 u.

Op deze pagina kun je zien waar en wanneer de Milieubak bij ons in de wijk staat.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.