een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

wijk in zicht

Rosanne Verstappen

Foto: Anne Vogel Photography

5 maart 2020 | Bewoners

Ondernemer uitgelicht: Jade Plaats

Door Judith Huinink

Al zestien jaar woont Rosanne Verstappen in de wijk. Ze is een van de ondernemers die onze wijk rijk is. Rosanne voelt zich hier thuis vanwege de creatieve open sfeer en de parken. “De stad is dichtbij en toch woon je hier temidden van het groen.” Met haar bedrijf Jade Plaats wil ze vrouwen helpen om de balans te hervinden in een volle agenda. Niet alleen geeft ze wekelijkse Chi Neng Qigong (Chinese Yoga) lessen voor vrouwen in de wijk, ook ontwikkelde ze de Jade-methode. Een methode waarin je met actieve oefeningen contact leert maken met je intuïtie. “Je hebt zelf de wijsheid in pacht,” meent Rosanne, “je moet alleen leren hoe je er contact mee maakt”.

Drijfveer

Liefde is haar grote drijfveer. “Liefde zit in alles. Het is de essentie van alles, het is waaruit we bestaan. Liefde stroomt letterlijk door je heen, je straalt het uit. Bijvoorbeeld als je iemand tegenkomt op straat en een glimlach uitwisselt.”

Stress

Rosanne ziet veel vrouwen met stressklachten. Vaak staan ze op een keerpunt in hun leven. “Het zijn vrouwen met volle hoofden en volle harten.  Ze houden alles draaiend en zorgen voor kinderen, baan, man, voor alles. Maar op een gegeven moment zijn ze leeg. Uitgeput.”

Rosanne wil deze vrouwen helpen om de rust en energie in zichzelf te hervinden. “Te voelen wat er voor hen écht toe doet. Op een zachte manier om te gaan met je energie en liefdevol op onderzoek te gaan: welk patroon maakt dat je steeds weer gaat rennen? Waar zit het stemmetje dat zegt dat je het weer niet goed doet? Alle mensen hebben zo’n kritische innerlijke stem die het leven onplezierig maakt en remt”, legt ze uit.

“Landen in je lijf”

Rosanne gaat ervan uit dat het lichaam de psyche draagt. “Ontdekken doe je bij mij niet met je hoofd, maar met je lijf. Via beweging kan je je onbewuste tot uitdrukking brengen en jezelf anders begrijpen.” Daarbij is de eerste stap om te “landen in je lijf”, vertelt ze. “De oefeningen helpen je allereerst om meer in je lichaam aanwezig te zijn, zodat je vandaar uit je patronen kunt onderzoeken en kunt bewegen naar wie je echt wilt zijn.”

Naast haar drie maanden programma met de Jade Methode geeft Rosanne wekelijkse Qigong lessen voor vrouwen en een-op-een begeleiding. Ook geeft ze regelmatig reTreats.

Wil je meer weten?  Kijk op www.jadeplaats.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.