een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

wijk in zicht

Jomar Post

9 februari 2022 | De Nieuwe Hommel - kinderen

Vernieuwen speelveldje de Hommel (medio februari 2022)

Door Hans-Anton Derksen

Vanuit het buurtinitiatief speelveldje de Hommel is er een aantal maanden geleden initiatief genomen om de speeltoestellen te vervangen. Het speelgedeelte aan de Wiltstraat 6 wordt vernieuwd. Iedereen in de buurt kent wel het iconische schip, de liggend potloden en de waterpomp met de waterbakken. Deze toestellen zijn verouderd en beschadigd en daarmee niet langer veilig. Ook is er geen officieel onderhoud op de toestellen. De gemeente Arnhem wil het onderhoud van aanwezige toestellen graag op zich nemen maar dan moeten deze wel gekeurd en veilig zijn.

Met de steun van vele buurtbewoners hebben we budget van de gemeente vrij gekregen. Nu kunnen we met uitvoerder Stouthout.nl iets van een glij- en klimwerk bouwen met een waterthema erbij gaan creëren.

Stouthout is niet een bouwer die met een precieze tekening aan de gang gaat. Het team komt met hout en gereedschap en gaat gewoon aan de gang om iets moois neer te zetten. En daarbij zijn wij als buurtbewoner welkom om te kijken maar ook om te helpen als je dat leuk vindt. Stouthout gaat het schip en de potloden recyclen in het nieuwe toestel, de waterpomp van de bijbehorende stadstuin wordt zo gebruikt dat hij voor zowel spelen als tuinieren goed te bedienen is. Uiteraard allemaal officieel gekeurd zodat er veilig gespeeld kan worden.

Vanuit de gemeente worden er straks ook bankjes geplaatst zodat je straks lekker kunt zitten en de kinderen in de gaten kunt houden. Dat kan vanaf het voorjaar natuurlijk ook weer op het terras bij de Hommel. Woensdagmiddag een pannenkoek bij de Hommel en dan lekker spelen op een leuk speeltoestel, wij kijken er naar uit!

Stouthout zal medio februari 2022 starten, dit is afhankelijk van weersomstandigheden dus een precieze datum kunnen we hier niet melden, deze zullen wij via zoveel mogelijk kanalen doorgeven zodra bekend zodat jij kan komen kijken en helpen, graag tot dan!

Namens het buurtinitiatief, Hans-Anton Derksen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.