een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

groene wijk

Arnhem AAN

2 december 2020 | energie - klimaat

Winactie! Deel je handige energiebespaartip!

Door Hester van de Grift

Deel je eigen huis-tuin-keuken energiebespaartip en maak kans op een gerecyclede tas van Arnhem Aan. 

De tassen zijn genaakt van gerecycled vrachtwagenzeil

Energie besparen

De gemeente Arnhem heeft een zogenaamde RRE-subsidie (regeling reductie energiegebruik) toegekend gekregen van het rijk. Doel is om huiseigenaren te informeren over de kleine maatregelen die ze in huis kunnen nemen om energie te besparen.

In onze wijk mogen we tien gerecyclede tassen weggeven aan woningeigenaren in Sint Marten en Sonsbeekkwartier. De tas, lokaal gemaakt van hergebruikt zeil, is gevuld met onder andere een ledlamp en informatie over advies voor je huis via  Arnhem Aan. Voor de huurders volgt binnenkort een andere actie.

Dus heb jij een tip om te energie besparen in je huishouden? Een die al drie generaties in je familie mee gaat zoals een baksteen in de stortbak van je toilet of een pan aardappels wegzetten onder een deken? Of een andere eenvoudige te realiseren tip? Stuur je tip met foto voor 15 december naar redactie@sintmartensonsbeek.nl. Of reageer via de wijkpagina op Facebook @SintMartenSonsbeek.

De tien leukste tips krijgen bericht en mogen de tas ophalen bij de Nieuwe Hommel.

Jan Eikelboom heeft als tip om twee uur voor te slapengaan de thermostaat vast lager te zetten. “Het blijft nog warm genoeg tot je in bed ligt.

Angelique Nuhn heeft een waterbesparingstip:

Water over? Geef de planten ermee water.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.