een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

Een standplaatsvergunning op het Graaf Ottoplein verrijkt de wijk

Ingezonden op 1 oktober 2020

Een standplaatsvergunning op het Graaf Ottoplein verrijkt de wijk

Standplaatsvergunning

Wanneer je vanuit een voertuig of kraam diensten of goederen wilt verkopen, aanbieden of verstrekken op een voor publiek toegankelijke plaats in de openlucht is er een vergunning nodig van burgemeester en wethouders van Arnhem. Het beleid hiervoor is vastgelegd evenals de standplaatsen.

Locaties standplaatsen

Er zijn diverse standplaatsen toegewezen in de gemeente Arnhem, voorbeelden zijn standplaatsen bij de Beethovenlaan (Alterveer) of de Klarendalseweg (Klarendal). Diverse kramen zijn daar elke week afwisselend te vinden; denk aan een vis-, kaas-, of bloemenkraam. Het Graaf Ottoplein heeft momenteel geen standplaatsvergunning.

Graaf Ottoplein

Vanuit het Graaf-Ottoplein is de wijk ‘Sonsbeekkwartier’ gebouwd. Het plein is van origine bedoeld als ‘het hart van de wijk’. Het plein verdient meer aanloop: een plek waar buurtbewoners lokaal verse producten kopen en elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten.

De gewilde wijk Sonsbeek en Sint Marten doen lijken op de oude wijken in Amsterdam en Den Haag waar je nog een kiosk of kraam op een hoek van de straat tegenkomt. Hieruit is het idee ontstaan om de gemeente Arnhem te vragen dit plein toe te voegen als standplaats. Maar niet voordat we onze mede-buurtbewoners hebben gevraagd of zij net zo enthousiast zijn.

Bloem- en plantenkraam

Het verzoek komt voort uit een idee van een buurtbewoner die met haar plan klaarstaat om bloemen en planten te verkopen op het Graaf Ottoplein.

Wanneer: Elke vrijdag en zaterdag

Wat: Seizoensbloemen, binnen-  en buitenplanten

Welke ruimte is er nodig: Standplaats afmeting is ca. 7 x 5 meter

Rode vlak geeft locatie op het plein weer

Voorbeeld/impressie van een mogelijke bloemenbus

Geschikte hoek op plein

 

Laat weten of je voor of tegen een standplaatsvergunning bent op het Graaf Ottoplein:

48
1

Voor

Tegen

Deze poll is beëindigd