een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

Doe mee met Open Monumentendag!

Doe mee met Open Monumentendag!

De Open Monumentendagen in Arnhem vinden dit jaar plaats in het weekend van 11 en 12 september 2021.

Open Monumentendag is een landelijk evenement dat ieder jaar plaatsvindt in het tweede weekend van september, en trekt in Arnhem meestal tussen de 7000 en 9000 bezoekers. De Arnhemse monumentendagen worden georganiseerd door een plaatselijk comité (zoals dat in alle steden gebeurt).

Het Europese thema van 2021 is “inclusive heritage”, wat in Nederland vertaald is naar ‘Mijn Monument is jouw monument’ (werktitel, in Arnhem maken we mogelijk een eigen titel voor dit thema). Het thema is een vrije vertaling van ‘Mi casa es su casa’ (mijn huis is jouw huis). Het draagt gastvrijheid en toegankelijkheid uit. Tijdens Open Monumentendag 2021 openen letterlijk en figuurlijk de deuren van al onze monumenten voor iedereen!

Dit jaar zijn we op zoek naar deelnemers vanuit verschillende wijken van Arnhem om de bewoners van Arnhem meer te betrekken bij het evenement. Wellicht bent u bekend met bewoners (of bent u zelf een bewoner) uit de wijk Sint Marten / Sonsbeekkwartier die het leuk vinden om betrokken te zijn bij Open Monumentendag door middel van het organiseren van een rondleiding of een andere activiteit in relatie tot het thema inclusiviteit en/of monumenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de historie en het ontstaan van de wijk of belangrijke plekken en verhalen van de wijk.

We horen graag of er interesse is om mee te doen en wat de ideeën zijn. Of wellicht heeft u de contactgegevens van bewoners van de wijk die wij hiervoor kunnen benaderen. Als u mee wilt doen, dan kunt u ons benaderen via comitélid Ghislaine Schlechta ghislaine.schlechta@gmail.com.

Neem voor ons programma van afgelopen jaar eens een kijkje op www.openmonumentendagarnhem.nl .

Stuur een bericht aan Ghislaine Schlechta