een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

Stadsnatuurwandeling in Sint Marten

Wanneer:  26 mei 2024

Hoe laat:  13.45-16.00 uur

Waar:  De Nieuwe Hommel, Wiltstraat 6

Organisator:  Werkgroep Biodiversiteit Sint Marten Sonsbeek

Wat: 

De stad is er niet alleen voor de mens. Ook veel dier- en plantensoorten gedijen goed in een stedelijke omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de huismus, de gierzwaluw en aan een grote verzameling zogenaamde “stoepplantjes”. De natuur in de stad is dichterbij dan je denkt. Loop de voordeur uit en je zit er middenin!

Tijdens de natuurwandelingen op zondagmiddag 26 mei 2024 gaan we op zoek naar de natuur in de wijk. We  gaan een kijkje nemen bij wijkbewoners die hun tuin als een klein natuurreservaat hebben ingericht. Want van meer natuur in de stad worden we allemaal beter.

We verzamelen zondagmiddag om 13.45 uur op het Hommelveldje (naast de Nieuwe Hommel, De Wiltstraat 6) en starten de wandeling om 14.00 uur. Rond 16.00 uur zijn we weer terug bij de Nieuwe Hommel en kunnen we nog even napraten onder het genot van een drankje.

De wandelingen worden georganiseerd door de Werkgroep Biodiversiteit Sint Marten – Sonsbeek. Deelname is gratis, maar als je wilt mag je een vrijwillige bijdrage geven.

Aanmelden gaat via info@degroenevos.nl. Vermeld je naam en de datum waarop je meedoet. Je kan uiteraard ook mee met beide wandelingen!