een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

Auteursrichtlijnen

Titel

Maak een korte titel van maximaal 1 zin die de lading dekt. Met 40 tekens (inclusief spaties) zit je wel aan het maximum. Zet geen punt aan het einde van de titel.

Koppen

Gebruik kop en tussenkop. Zorg voor een duidelijke kop. Geef aan waar het onderwerp over gaat, wees specifiek en zorg dat het de lading dekt.

Intro (teaser/ head)

Begin met een heldere inleiding. Vertel hierin de kern van het verhaal. Houd daarbij voor ogen: Wat wil de lezer weten? Wat heeft hij aan het bericht? Vertel dat meteen. Hou het intro bij 4 a 5 regels. Met 24 tot 30 woorden zit je daar snel aan (ofwel: max. 190 tekens, inclusief spaties)

Tekst

  • Hou de teksten kort.
  • Maak korte alinea’s, van 5 tot 7 regels.
  • Gebruik tussen elke nieuwe alinea een witregel.
  • Gebruik tussenkopjes, bijvoorbeeld na elke 3 alinea’s.
  • Vermeld de belangrijkste feiten vooraan in het artikel. Uitweidingen en verdere uitleg vertel je later.
  • Meestal is 250 a 300 woorden voldoende voor een nieuwsbericht.

Beeld

Een artikel op de site begint met een afbeelding. Deze staat zowel op de home als boven het artikel. Gebruik het liefst een liggende afbeelding van het formaat 4:3.

Auteursrecht

Controleer bij de fotograaf of illustrator of je de afbeelding mag gebruiken. En zorg ervoor dat je de naam van de maker vermeld. Een maker behoudt te allen tijde het auteursrecht op de afbeelding, ook al heb je de afbeelding op Google gevonden, is de afbeelding al enkele jaren oud of is het een vakantiekiekje van iemand. Maak dus liever zelf een plaatje uit de buurt. De redactie is niet aansprakelijk voor boetes die voortvloeien uit het zonder toestemming en naamsvermelding gebruikmaken van afbeeldingen van een ander. Meer informatie over auteursrecht vind je op deze site.