een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

31 mei 2022 |

Onderzoek voor de inrichting van de Braamberg

De Braamberg gaat heringericht worden. De bedoeling is dat het een healing landscape gaat worden, dat wil zeggen: een plek waar mensen letterlijk en figuurlijk tot rust kunnen komen. Om dit doel te bereiken zijn vijf studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein van de opleiding Mens en Natuur aan de slag gegaan met het (voor)onderzoek. Zij willen daar zoveel mogelijk belanghebbenden bij betrekken.
Buurtbewoners van de Braamberg zijn een belangrijke groep om rekening mee te houden. Om deze ook te betrekken hebben de studenten een enquete gemaakt met vragen over de Braamberg en over wat mensen over het algemeen rustgevende plekken vinden. Met deze informatie die hierdoor binnenkomt kunnen zij een advies schrijven dat moet helpen om de Braamberg om te toveren tot een healing landscape.
Deelnemen aan de enquete kost niet veel tijd: na ongeveer 5 minuten bent u er mee klaar.  Door hier te klikken ziet u de vragenlijst verschijnen.

2 reacties op "Onderzoek voor de inrichting van de Braamberg"

  1. Ben Timmermans schreef:

    Unieke locatie, heel geschikt te maken voor recreatie gebruik, zonder evenementen. Met hier en daar kleine plekken waar je ook met kleine kinderen rustig kan gaan vertoeven.

  2. Wim Hesselin schreef:

    Graag respect voor een natuurlijk landschap waarin ook “niet aangeharkte delen” ruimte mogen hebben. Naast tuintjes, paardenweitjes enz. Dat maakt dit gebied nu juist zo bijzonder midden in een stad. Er zijn ok al veel van die dier-contact punten in deze buurten verdwenen door uitbreiding Moscowa en het “opschonen” van dit gebied; en aan beide zijden van de Apeldoornseweg. De voet van de heuvel waarop de Pro Persona gebouwen staan was vroeger een oase voor konijnen. Ik hoop dat ze terug komen. Geef ze een kans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.