een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

Minder afval produceren leidt tot een schonere straat

Ingezonden op 15 juni 2021

Minder afval produceren leidt tot een schonere straat

Een doorn is het oog is het: zakken afval naast containers. Nog steeds en ondanks de openstelling van de containers, constateren Hester van de Grift en haar buren op de Hommelseweg en Marten van Rossemstraat. Reden voor Hester om wethouder Bob Roelofs, die belast is met de portefeuille Afval, via Twitter uit te nodigen om te komen kijken. Bob Roelofs zoekt naar oplossingen voor het gestagneerde afvalbeleid dus aan die oproep gaf hij gehoor. Een gesprek met buurvrouwen Hester van de Grift en Patricia Cornelissen tussen riekende vuilnis naast overvolle containers volgde.

Hoe dit op te lossen is de vraag?

Nu de containers niet meer met een pasje opengaan, krijgt Suez niet meer het signaal dat containers vol zijn. Ze zijn weer terug naar de rit langs containers op vaste tijden. Meld als ze vol zijn, raadde de wethouder met klem aan. Dan komen ze ook tussen de vaste tijden. Dat kan via de Fixi (de link is ook hier op de site te vinden)

Adopteren van een container, gaf Bob Roelofs als suggestie. Deze adoptanten houden in de gaten of er weer ophopingen van vuilnis, gooien in de bak en melden volle containers via Fixi.

Voorkom blinde muren bij een container en zorg dat de straat ook om een container aantrekkelijk oogt, was een ander idee tijdens het gesprek.

Heb jij idee├źn over hoe we de stoep en straat schoon kunnen houden? Wat doe je zelf als er veel troep naast de container ligt? Gooi je het alsnog in de container of meld je het bij de fixi-app? Laat het weten door te reageren!

En reageer op de stelling:

Minder afval produceren leidt tot een schonere straat

3
0

Voor

Tegen

Maak een account of log in om te stemmen