een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

nieuws

Mevrouw Doortje krijgt de eerste brief van wethouder Martien Louwers, haar dochter Elisa en postbode/acteur Stefan Papp

Zefanja Hoogers

22 november 2021 | Bewoners - Inloophuis

De eerste brief – Letter voor Letter

Door Zefanja Hoogers

Afgelopen zaterdag kreeg een inwoner van Klarendal de eerste brief van het project Letter voor Letter van wethouder Martien Louwers. Dit is het startpunt van het project waarbij alle bewoners van de wijken Klarendal, Sint Marten en Spoorhoek een prachtige kaart gemaakt door het Wijkatelier in de bus. Dit is een uitnodiging om mee te doen met het project: brieven of kaarten schrijven aan elkaar – oftewel ouderwets corresponderen.

Corresponderen

Een brief schrijven of ontvangen was vroeger de normaalste zaak van de wereld, maar tegenwoordig een uitzondering. Terwijl een brief best bijzonder is; in een brief neem je net wat meer de tijd voor een verhaal. Een verhaal kan bijvoorbeeld gaan over je hobby’s, (klein) kinderen, je verleden, toekomst, huisdieren of een televisie programma. En het leuke is: meestal krijg je er een terug – en voor je het weet ontstaat er een briefwisseling.

Daarom zijn samenwerkende partners Letter voor Letter gestart, een initiatief waar mensen uit de wijken elkaar een brief of kaart sturen. Het idee hierachter is om mensen die veel alleen zijn kleine geluksmomenten te bieden. Want hoe mooi is het om een brief of kaart te ontvangen en nog beter als daar een regelmatige correspondentie uit voort komt?

Eerste brief

Mevrouw Doortje kreeg de eerste brief, bezorgd door wethouder Martien Louwers. Al stal eigenlijk haar dochtertje Elisa de show.  Postbode en acteur Stefan Papp overhandigde ook nog eens één van de vele prachtige kaarten die het Wijkatelier realiseerde (een plek in het Inloophuis waar wijkbewoners donderdags bij elkaar komen om kunst maken) en die iedereen eerdaags in de brievenbus krijgt.

Doe je mee?

Geïnteresseerden uit Klarendal en Sint Marten kunnen zich aanmelden voor Letter voor Letter. Dat kan door contact op te nemen met bewonersondersteuner Karin Veldkamp via k.veldkamp@rijnstad.nl of 06 468 014 59. Geef dan aan of je een brief wilt ontvangen en/of wilt versturen. Binnen een aantal dagen ontvang je aanvullende informatie. De organisatie zorgt ervoor dat mensen worden gekoppeld. De eigen wijkpostbode brengt de brieven en kaarten bij de mensen thuis.

Letter voor Letter is een concept dat eerder in het Duifje succesvol is gestart en in deze wijken nu op is gepakt door Villa Klarendal, het Inloophuis, SWOA, Rozet, het Wijkatelier, Stichting de KIM en stichting Rijnstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *