een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

17 april 2023 | Nieuws

Herinrichting Hommelseweg

De gemeente Arnhem organiseerde 4 april een bewonersavond in De Nieuwe Hommel over de herinrichting van de Hommelseweg, vanaf de rotonde Dalweg tot aan de Agnietenstraat. Dit is nodig omdat het riool vervangen moet worden en de weg moet worden vergroend. Van dit gedeelte wordt een fietsstraat gemaakt, zodat ook de verkeersveiligheid wordt verbeterd. Daarnaast helpt dit om overlast bij hevige stortbuien te voorkomen. Ook zullen bomen worden vervangen. Er komen gevarieerde soorten met brede kruinen en “leuke Lindebomen”. De linde is een soort die geen luis aantrekt.

Er was een grote opkomst van geïnteresseerde aanwonenden, die opgesplitst in buurtgroepen over het ontwerp ideeën uit konden wisselen. En die kwamen er ook, heel gevarieerd: van heggen op de hoeken van de straten, geveltuinen, de trolley, die blijft rijden door de wijk, daarop de verkeersdrempels aan passen “om hinderlijke trillingen te voorkomen”, ruimte voor fietsen, maar ook dat fietswrakken regelmatig worden verwijderd. Ergernis over het verkeersgedrag van de pakketbezorgers, het dubbel parkeren, aanpassingen bij de grote kruising van het Staringplein en de aansluiting Agnietenstraat. 30 km = 30km enz.  Een opsomming waar de projectmanager, Karel Jacobs, van de Gemeente Arnhem zich over kan buigen en bezien wat er ingepast kan worden.

Voor het parkeren in de wijk heeft de Gemeente in Arnhem Noord een special Parkeeronderzoek lopen, voor de buurten met een parkeerproblematiek. Het parkeeronderzoek geldt voor de Hommelseweg. Een definitief ontwerp zal zo mogelijk nog voor de zomer worden gepresenteerd. De aanvang van het project is na de zomer van 2024, omdat Vitens eerst twee waterleidingen moet vervangen, van de Hommelsepoort tot aan Klarenbeek. De oude waterleidingen liggen namelijk bovenop het huidige riool. Gedurende de werkzaamheden zal de stadsbus met alternatieve route de wijk blijvend bedienen. Wethouder van Openbare Ruimte, Bob Roelofs, bedankte de aanwezigen voor de brede belangstelling en de grote mate van inbreng van de bewoners. Omdat het project eerst na de zomer 2024 zal starten, bestaat de mogelijkheid dat vooraf nog de Dalweg zal worden aangepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *