een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

23 juni 2022 |

Informatieavond over laadpalen voor elektrische auto’s

De gemeente heeft plannen om in Sint Marten laadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen. Dimitri Drijver, werkzaam bij de gemeente Arnhem als projectleider laadpalen en deelvervoer houdt hierover op maandag 27 juni van 18.30 uur tot 20.30 uur een presentatie in wijkcentrum De Nieuwe Hommel, De Wiltstraat 6.

 

Laadpleinen
Het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s draagt bij aan het doel van de gemeente om in 2023 500 openbare laadpalen in de stad te hebben en in 2030 3.000. Tot nu toe kan een bewoner (die niet over een eigen oprit beschikt) zelf een laadpaal aanvragen via de gemeente. Vanaf 1 juni gaat de gemeente ook zelf laadpalen plaatsen in de stad. Om elektrisch rijden te stimuleren én om er voor te zorgen dat nieuwe laadpalen niet overal in de openbare ruimte komen te staan, maar meer in groepjes, op zogenaamde laadpleinen. Daarmee wordt het ook overzichtelijk gehouden.

 

Wensen
Er is onderzoek geweest naar hoe de behoefte aan laadpalen de komende jaren zal zijn, verdeeld over alle wijken. Dit onderzoek is gebruikt om een voorstel te maken met waar deze laadpleinen te plaatsen. Gemeente Arnhem wil graag weten wat u hiervan vindt. Wellicht vindt u andere pleinen of pleintjes geschikter. Als u vragen heeft over laadpalen, dan kunt u die natuurlijk ook stellen op de inloopavond. De gemeente zal al uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Deelvervoer
Gemeente Arnhem wil op deze avond graag van u weten of er ook behoefte is aan deelvervoer. Mist u deelauto’s in uw wijk? Of deel(bak)fietsen of elektrische deelscooters? Laat het weten, zodat samen met aanbieders van deelvervoer zo goed mogelijk aan uw wensen voldaan kan worden. Vanaf komende zomer gaat Gemeente Arnhem namelijk actief aan de gang met meer deelvervoer in Arnhem. Hoe duidelijker uw wensen, hoe beter het deelvervoer daarop afgestemd kan worden.

Dus graag tot maandag 27 juni aanstaande, in De Nieuwe Hommel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.