een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

gemeente

foto: redactie

4 juni 2020 | energie - klimaat

Nieuwe subsidieronde voor duurzame wijkinitiatieven

Door Kernteam AANjagers

Vanwege het succes van het AANjaagfonds in 2018/2019 zet de gemeente Arnhem het fonds door in een nieuwe Subsidieregeling AANjaagfonds. Er is in totaal vier ton beschikbaar voor duurzame wijkinitiatieven, verdeeld over 2020 en 2021. De subsidie is bedoeld voor initiatieven die zowel bijdragen aan de energietransitie als aan klimaatadaptatie.

Subsidieregeling AANjaagfonds

De belangrijkste verschillen tussen de huidige regeling en het vorige AANjaagfonds zijn:

  • er is een maximum van € 25.000,- per initiatief
  • het initiatief moet een subsidie aanvragen, er is één aanvrager die gemachtigd moet worden door de mede initiatiefnemers
  • het initiatief is nu opdrachtgever voor de ondersteuning door een AANjager, adviesbureau of voor organisatie van een activiteit
  • de gemeente Arnhem betaalt de subsidie altijd rechtstreeks aan de opdrachtnemers van het initiatief (en niet aan het initiatief)
  • het initiatief stuurt de factuur door naar het kernteam AANjagers  en hoeft de factuur niet zelf voor te schieten

Spreekuur voor mensen met duurzame initiatieven:

Iedere woensdagochtend van 11 tot 12 uur houdt het kernteam AANjagers spreekuur voor initiatieven. Voorlopig gaat dit via videobellen. We hopen snel weer in Halte 2030 aan de Oude Kraan 72 terecht te kunnen. Maak een afspraak in het spreekuur.

Alle informatie over het AANjaagfonds en de subsidieregeling vind je op de website Arnhem AAN (www.arnhemaan.nl/het-aanjaagfonds ).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *