een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

nieuws

nvt

29 april 2020 | corona - wijkkrant

Schroom niet om de coronahulplijn te bellen: 06-44248687!

Door Leendert Douma

Door het coronavirus komen sommige mensen in de wijk letterlijk en figuurlijk alleen te zitten. Ze kunnen niet meer terugvallen op hun netwerk of op hulp van instanties. Iedereen moet binnen blijven of op afstand. Voor wie hulp nodig heeft bij praktische zaken of gewoon even een luisterend oor, is er de coronahulplijn. Die is dagelijks bereikbaar op telefoonnummer 06-44248687.

Er zit iemand klaar om vragen te beantwoorden en als het nodig is een vrijwilliger te zoeken die praktische hulp kan bieden. Dan gaat het bijvoorbeeld om boodschappen doen, de hond uitlaten, klusjes als oppassen of het gras maaien, of soep of een maaltijd langs brengen. Zolang er maar geen besmettingsgevaar is.

De hulpdienst ging eind maart van start. Er bellen vooral mensen die hulp aanbieden. Er zijn nu enkele tientallen vrijwilligers, van jong (een scholier van 13 jaar) tot oud (70-plus), van echte Ernemmers tot studenten. Er zijn wat minder hulpvragen, nu iedere week zo’n twintig. Verreweg de meesten gaan over boodschappen, een kwart van de bellers heeft behoefte aan een praatje of een luisterend oor en een aantal zijn verwezen naar de huisarts, GGD of wijkcoach. De hulpdienst kan alle vragen goed aan, dus schroom niet te bellen! Dit geldt uiteraard ook voor zorgpersoneel dat nu even geen tijd heeft voor huishoudelijke klusjes.

De coronahulplijn is een initiatief van: Vitale Verbindingen, Wasplaats, Inloophuis, Buurtpastoraat, participatiewerk, Villa Klarendal, Sociaal Wijkteam en Opbouwwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *