een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

wijk in zicht

Thuisschool van Duuk en Simon

Foto’s: Buurvrouw Monique

17 maart 2020 | Bewoners - corona

Thuiswerken, hoe doe jij dat?

Door Elsebeth Hoeven

Met de corona-pandemie en de maatregelen die genomen zijn om dit in te dammen, wordt enorm veel flexibiliteit verwacht van iedereen. Ineens thuis werken terwijl je dat niet gewend bent, hoe krijg je dat voor elkaar? Waar loop je tegenaan? En hoe organiseer je het thuiswerken terwijl ook je kinderen thuis zijn? Wat kun je doen met de jonge kinderen die gewend zijn aan de schoolstructuur?

Hoe organiseer je dat?

Jaap

Thuiswerken terwijl je kinderen ook thuis zijn, kan best lastig zijn. Zeker als je het niet gewend bent. Hoe los je dat op? Organiseer je bijvoorbeeld met je buren of ze even op je kinderen kunnen passen zodat jij aan het werk kan? Of heb je andere creatieve oplossingen bedacht?

Op de foto zie je mijn buurman Jaap aan het werk, aan de keukentafel. Ook voor buurvrouw Monique is het geen probleem om veel vanuit huis te doen. “Thuiswerken doen we vaker dus dat loopt nu ook wel. Maar het is wel wennen als je aan het bellen bent en er ook een zesjarig kind om je heen huppelt”, vertelt Monique lachend. Daarnet heeft Monique het huiswerkpakket op school opgehaald. En dus helpt Simon nu zijn jongere broer Duuk met het maken van sommen tot de twintig.

Ervaringen delen

Hoe zit jij erbij terwijl je thuiswerkt? En hoe lukt het jou om aan het werk te zijn en niet snel nog even de was te doen; die podcast te beluisteren en de lokroep van Netflix te negeren?

Hoe zorg je dat je in contact blijft met je collega’s? Hoe organiseer jij de consequenties van de coronamaatregelen thuis met je partner?

Deel je ervaring, creatieve oplossingen en tips door te reageren op dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *