een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

nieuws

foto: Ruth Bensink - Maassen

4 november 2021 | eten - ondernemers

Creatieve hotspot op de hoek

Door Elsebeth Hoeven

Op de hoek van de Hommelseweg met de Van Spaenstraat opende Hannah Foodbar vorig weekend haar deuren. Een nieuwe creatieve hotspot in de stad, gerund door Rogier en Yvonne Classen.  Ik sprak Yvonne Classen tijdens de opening voor directe buren over haar ambities voor deze nieuwe horecagelegenheid in de buurt.

Yvonne en haar man Rogier zijn bekenden in de buurt. Als jonge twintiger kwam Yvonne in de bovenwoning van het pand wonen. Toen er na een brand in de cafetaria beneden een nieuwe situatie ontstond, besloot ze – met de hulp van schoonmoeder Hannah – zelf de cafetaria te gaan runnen, met in het achterhoofd het idee er ooit een eetcafé te beginnen. Na een tijdje zelf de cafetaria te hebben gerund vond ze een uitbater die de bedrijfsvoering overnam. Paar jaar geleden hield die er mee op en was de tijd rijp haar oorspronkelijke plan te realiseren. “We signaleerden als ondernemers dat er veel horeca in de wijk is maar dat deze hoek nog wat kon worden opgeleukt”, vertelt ze enthousiast. “We gingen aan de slag om een concept uit te denken en hebben dat nu neergezet met de mogelijkheid dat een ander dit eventueel voort kan zetten. Met Hannah Foodbar willen we een originele, ongedwongen, gezellige plek bieden waar mensen makkelijk even binnenwippen.”

Hele dag geopend

Hannah Foodbar is open van donderdag tot en met zondag, vanaf de vroege ochtend tot middennacht, al is dat voorlopig nog even tot 23 uur vanwege de coronamaatregelen. “Je bent de hele dag welkom, of je nu komt ontbijten, met je laptop komt werken of wilt borrelen en eten. We zijn open vanaf 8 uur, sluiten om 24 uur maar wel al naar gelang de gezelligheid. Als het om 22:00 uur echt stil valt, dan sluiten we de deuren”, vertelt Yvonne. “En we willen graag een keer per maand op zaterdag na het eten wat tafels aan de kant schuiven. Dan maken we van een keukenbar een draaitafel en kan er gedanst. Zondagmiddag kun je bij Hannah lekker relaxen bij livemuziek.”

Duurzaam en eerlijk

De gerechten zijn geïnspireerd op de “blurring” keuken van Ottolenghi, een Mediterraanse- Israëlische mix.  “We willen graag samenwerken met lokale ondernemers, met producten die duurzaam en eerlijk zijn gemaakt”, vertelt ze. Dat uit zich ook in de inrichting van de zaak: vintage gecombineerd met hedendaags design. Enthousiast vertelt ze over het interieur. Ze laat een stijlboek zien met inspiratiebronnen en hoe ze die hebben uitgewerkt. “Bohemien seventies, noemen we het”, legt ze uit. “Een eigentijdse mix met een relaxte en laid-back vibe in combinatie met mooi Arnhems design.” Ze wijst naar een wand met behang van ontwerper Hanneke van de Pol terwijl we borrelhapjes eten die zijn geserveerd op bruine borden van Scandinavisch design uit de jaren zeventig.

Samenwerken met creatieve ondernemers

Van maandag tot en met woensdag is de ruimte beschikbaar voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld een fotostudio, pop-up winkel, vergaderruimte en andere activiteiten die met cultuur, kunst en design te maken hebben. Voor de invulling daarvan willen Yvonne en Rogier graag samenwerken met lokale en creatieve ondernemers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *