een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

groene wijk

13 september 2023 | Openbare ruimte

De groene kant van Sint Marten

De stad is er niet alleen voor de mens. Ook veel dier- en plantensoorten gedijen goed in een stedelijke omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de huismus, de gierzwaluw en aan een grote verzameling zogenaamde “stoepplantjes”. De natuur in de stad is dichterbij dan je denkt. Loop de voordeur uit en je zit er middenin!

Tijdens de natuurwandelingen op zondagmiddag 17 september gaan we onder de deskundige leiding van Frank Holweg op zoek naar de natuur om de hoek. Wat zien we op straat, in de boomspiegels en voortuintjes, onder de putdeksels, tegen de gevels en op de binnenterreinen? En wat kunnen we doen om de natuur in de stad een handje te helpen? Want van meer natuur in de stad worden we allemaal beter.

We verzamelen zondagmiddag om 13.45 uur op het Hommelveldje (naast de Nieuwe Hommel, De Wiltstraat 6) en starten de wandeling om 14.00 uur. Rond 16.00 uur zijn we weer terug bij de Nieuwe Hommel en kunnen we nog even napraten onder het genot van een drankje.

De wandelingen worden georganiseerd door de Werkgroep Biodiversiteit Sint Marten – Sonsbeek. Deelname is gratis, maar als je wilt mag je een vrijwillige bijdrage geven.

Aanmelden gaat via info@degroenevos.nl. Vermeld je naam en de datum waarop je meedoet. Je kan uiteraard ook mee met beide wandelingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *