een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

nieuws

foto: redactie

3 oktober 2020 | gemeente - verkamering

Gemeenteraad gooit 50 meter grens kamerverhuur overboord

Door redactie

Eerdere berichtgeving over het voorstel van het stadsbestuur over nog verdere aanscherping van kamerverhuur is inmiddels door de werkelijkheid ingehaald. Het voorstel om ook in andere wijken dan de Spijkerkwartier de 50 meter grens als norm te hanteren bij het verlenen van vergunning voor kamerverhuur is afgelopen woensdag weggestemd door de gemeenteraad.

Raadsvergadering

Afgelopen woensdag werd het voorstel om kamerverhuur en woningsplitsing verder aan banden te leggen besproken in de raad. Nadat ook burgers konden reageren op het plan om de regelgeving rond dit onderwerp aan te passen, had het college van burgemeester en wethouders het voorstel nog verder aangescherpt. Namelijk dat er – net als in het Spijkerkwartier- een 50 meter grens zou gelden bij het verlenen van vergunningen voor kamerverhuur. Dit om te voorkomen dat gezinnen ingesloten raken door huizen waar kamerverhuur is. Gemeenteraadsleden van de VVD, CDA en D66 zien weinig in het voorstel. Ze vrezen dat met hardere eisen de kamerverhuurmarkt op slot gaat. Ook willen ze dat er eerst een duidelijk beeld komt hoeveel kamerverhuur er buiten de Spijkerbuurt is.

Bron: Gelderlander / 2 oktober

2 reacties op "Gemeenteraad gooit 50 meter grens kamerverhuur overboord"

  1. Ipe van der Deen schreef:

    Weet de gemeente dan niet hoeveel huizen er opgesplitst in kamers worden verhuurd? Moet de brandweer dat niet weten?

    1. Mark Ormel schreef:

      De gemeente een stippenkaart met daarop de vermoedelijke adressen op basis van aantallen alleenstaanden en verschillende achternamen op één adres. Vermoedelijk omdat alleen bij panden met meer dan vier kamers een meldplicht geldt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.