een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

gemeente

beeld: gemeente Arnhem

30 juli 2021 | corona - gemeente

Minder inkomen door coronamaatregelen? Vraag TONK aan!

Door gemeente Arnhem

Kun je door minder inkomen de huur of hypotheek van jouw huis niet meer betalen? Of de kosten van gas, water en elektriciteit? Dan kom je misschien in aanmerking voor de Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK). De TONK is verlengd van 1 juli tot 1 oktober 2021 met soepelere regels. Ook huidige aanvragers van TONK kunnen een nieuwe (verkorte) aanvraag doen. 

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je jouw baan hebt verloren, minder uur kunt werken voor jouw werkgever of als ondernemer jouw werk maar gedeeltelijk kunt uitoefenen. Het doel van TONK is dat je thuis kunt blijven wonen, ook als je opeens minder inkomen heeft.

De regels van de nieuwe TONK zijn verder versoepeld

Uw inkomensterugval moet nog steeds minimaal 15% zijn. Als je getrouwd of samenwonend bent, hoeft maar één van de partners minder inkomen te hebben. In de nieuwe regeling worden bijvoorbeeld ook de woonkosten zoals verzekering en internet meegerekend. Ook mag je een groter deel aan beschikbare geldmiddelen hebben. En er wordt een minimum tegemoetkoming ingevoerd van € 100,- per maand.

Meer informatie vind je op www.arnhem.nl/tonk

Heb je geen internet? Bel dan met de Klantenservice van de gemeente Arnhem op telefoonnummer 0800 – 1809. Dan ontvang je het aanvraagformulier via de post. Je kunt de Klantenservice ook bellen als je meer wilt weten over de TONK en of je hier mogelijk voor in aanmerking komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *