een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

wijk in zicht

beeld: Barbara Peters

27 december 2021 | wijkkrant

Handgeschreven briefjes op het advertentiebord

Door Barbara Peters

Ze zijn er nog. Mensen die een handgeschreven briefje ophangen aan het advertentiebord in de supermarkt. Wat bieden ze aan? En wat vragen ze?

Toen ik keek stond er een goed onderhouden Yamaha Virago 535 XV te koop in onze wijk. Een klassieke motorfiets uit 1984. Meteen gaan mijn gedachten uit naar het waarom. Staat ie te koop omdat de winter eraan komt? Heeft de eigenaar besloten niet meer te toeren na een val van de motorfiets? Is de benzineprijs te hoog? Aan de wegenbelasting kan het bijna niet liggen want die is volgens de advertentie maar 30 euro per jaar. Volgens de aanbieder zijn de banden en de accu nieuw. Dat is gunstig.

Kijk je verder op het bord, dan vind je een briefje waarin veilig kinderspeelgoed wordt aangeboden. Een groot PlanToys poppenhuis compleet ingericht met PlanToys meubels. Gemaakt van duurzaam hout en niet bewerkt met giftige verf. Alles in een koop. Daar moet een milieubewuste Sint toch blij van worden? En anders de ontvanger wel.

Verder zijn een paar mensen via deze weg op zoek naar nieuwe woonruimte. Simone van 37 jaar zoekt een kamer in Arnhem. Is ze dit schooljaar begonnen aan een opleiding en nieuw in Arnhem? Of net gescheiden en daarom op zoek naar een betaalbare plek voor zichzelf? Ook een oproep tot woningruil is te vinden op het advertentiebord. Niet geschoten is altijd mis: iemand wil een bovenwoning met balkon en vijf kamers ruilen voor een ruime eengezinswoning in onze wijk. Huur rond de 650 euro. Kom daar maar eens om op marktplaats. Lang leven het handgeschreven briefje in de supermarkt!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *