een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

gemeente

Kruispunt Dalweg-Hommelseweg voor de herinrichting

foto: redactie

29 juni 2021 | gemeente - Openbare ruimte

Herinrichting kruispunt Dalweg van start

Door Gemeente Arnhem - Karel Jacobs

Komende maanden neemt de gemeente Arnhem de kruising van de Hommelseweg en de Dalweg onder handen. Er gebeuren regelmatig (bijna) ongelukken op deze plek. Vooral voor fietsers en voetgangers is deze kruising onveilig. Daarom wordt er een rotonde aangelegd. Tijdens de werkzaamheden is de kruising Hommelseweg met de Dalweg voor verkeer afgesloten.

Resultaat

Als in september de rotonde open gaat, dan ligt er een rotonde die in het midden het regenwater van de bovenliggende straten opvangt. Daarnaast geeft de rotonde een groenere uitstraling aan de omgeving. Natuurlijk helpt de rotonde fietsers en voetgangers veiliger over te steken. De aanplant van struiken en bomen start omstreeks november, wanneer het plantseizoen begint.

Tijd

De werkzaamheden starten de derde of de vierde week van juni. Half september verwacht de gemeente wel klaar te  zijn. Na het opbreken van de kruising worden er nieuwe kabels en leidingen rondom de kruising gelegd. Dit duurt minimaal zes weken. In die tijd pakt de aannemer, Liemers Wegenbouw, de Thomas á Kempislaan aan. Er worden een aantal voetgangersoversteekplaatsen aangelegd en de weg krijgt een nieuwe  asfaltlaag tot aan de Rosendaalseweg. Nadat het leggen van de kabels en leidingen klaar zijn is, legt Liemers Wegenbouw de rotonde aan.

Omleiding verkeer

Voor fietsers en automobilisten is er een verkeersomleiding. Hiervoor kun je de omleidingsborden volgen. De bus zal via de Dalweg de route nemen.

Overlast

Werken aan de weg brengt altijd overlast met zich mee. De gemeente probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken. Vragen kun je stellen via: dalweg@arnhem.nl. Of bel de aannemer tijdens de uitvoering: Liemers Wegenbouw 0316 261 944

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *