een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

nieuws

Boaz Boele speelt het Spiegelraam

foto: Het Spiegelraam

10 juni 2020 | corona - cultuur - theater

Het Spiegelraam: theaterverzetje voor ouderen

Door Elsebeth Hoeven

De 65-plussers van Sint Marten krijgen de kans op een gratis theateract van theatermakers Boaz Boele en Renske Pluimers. De act van het duo heet Het Spiegelraam en is speciaal gemaakt om in deze tijd van corona, zelfstandig wonende ouderen een verzetje te gunnen. Coronaproef want vanachter het raam zoals de naam al doet vermoeden.

Theater voor en met senioren

Theatermaker Boaz Boele werkt in zijn theaterprojecten het liefst voor en met ouderen, vertelt hij. Of zoals hij zelf lachend zegt: “Geef me zes bejaarden, stop me met ze in een hok en ik ben gelukkig.” Zijn compagnon bij dit project is wijkgenoot Renske Pluimers. Zij werkt vooral in het jeugdtheater, als maker en als theaterdocent op de school voor vluchtelingen.

Coronaproef

Toen door corona ook voor hen veel projecten stil kwamen te liggen, kwam het duo op het idee om een coronaproef theateract te ontwikkelen. Om zo de sleur te doorbreken voor ouderen, nu ze vaker alleen en meer aan huis gebonden zijn. Dat maakt het leven een stuk saaier, vertelt Renske: “Als er dan iemand speciaal voor jou voor het raam staat, die dichtbij kan komen en je kan laten verwonderen, krijgt de dag wat meer kleur.” Het is een laagdrempelige act; Het draait om contact en plezier, vertellen ze. Belangrijk bij de act is dan het een-op-een is: het is echt een spel tussen speler en kijker.  Boaz: “We verleiden de kijker om mee te doen en eigenlijk gaat dat als vanzelf.”

Weggeefactie

Provincie Gelderland maakt het mogelijk de act zo’n vijf tot zeven keer gratis aan te bieden in de wijk. Wees er dus snel bij! Heb je zelf interesse of ken je iemand die zo’n theaterverzetje wel kan gebruiken? Neem dan contact op met Boaz Boele via info@boazboele.nl of 06 28498659.

Let op, het is wel belangrijk dat er een raam aanwezig is waar de kijker veilig achter kan staan of zitten. Zodra je jezelf of een ander hebt aangemeld, nemen Boaz en Renske contact op om een afspraak te plannen.

De informatiefolder van het theaterduo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *