een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

nieuws

foto: redactie

8 april 2021 | diftar - gemeente

Nieuw afvalsysteem: einde aan betalen per afvalzak op 1 juni

Door gemeente Arnhem

De gemeente Arnhem stopt per 1 juni met diftar, het systeem waarbij inwoners per vuilniszak restafval betalen. Vanaf dat moment betalen inwoners weer een vast tarief, dat voor eenpersoons-huishoudens anders is dan voor meerpersoonshuishoudens.

Dit is het gevolg van de uitslag van het referendum dat op 17 maart over diftar is gehouden. Een meerderheid van de Arnhemmers die een stem uitbrachten (53%) vond dat diftar weer moest worden afgeschaft. De gemeenteraad heeft daar vorige week ook toe besloten.

Op dit moment werkt het college van burgemeester en wethouders aan een voorstel om over te kunnen gaan naar vaste tarieven. De gemeenteraad kan daar waarschijnlijk in mei een besluit over nemen. Als dat gebeurt kan diftar op 1 juni worden afgeschaft. Arnhemmers betalen dan weer een vast tarief en niet meer per afvalzak. Vanaf 1 juni begint de gemeente dan ook met aanpassen/vergroten van de opening van de containers. De inschatting is dat het ongeveer twee maanden duurt voor alle containers zijn aangepast.

Uiteraard worden de inwoners tijdig geïnformeerd over de veranderingen die op stapel staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *