een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

nieuws

foto: redactie

27 juli 2021 | corona - Sonsbeekpark

Park Sonsbeek voorlopig ‘s nachts op slot.

Door redactie

Vanaf 27 juli tot en met 30 september gaat park Sonsbeek ‘s nachts op slot. Ook is het verboden om alcohol te nuttigen in het park. Dit heeft burgemeester Marcouch besloten. Grote groepen jongeren komen ‘s avonds en ‘s nacht naar het park en veroorzaken veel overlast bij de omwonenden. Handhavers moeten vaak optreden bij knokpartijen en vandalisme. En dat zijn niet de enige redenen om tot deze drastische maatregel over te gaan. Ook het niet voldoende in acht nemen van de coronamaatregelen vergroot het risico op besmetting en daarmee de druk op de zorg.

Tussen 23.00 en 5.00 uur mag je niet meer in het park komen. Geen alcohol drinken mag niet tussen 20.00 en 5.00 uur. Deze regel is uitgezonderd voor de horeca in het park en voor evenementen die al een vergunning hebben gekregen.

“Heel jammer voor bezoekers, ook jongeren, die wel degelijk in staat zijn om strak volgens de gouden regels in het park te verblijven, maar ik moet Park Sonsbeek ‘s nachts sluiten. De aanhoudende stroom feesten is niet alleen van grote overlast voor omwonenden, maar zorgt ook voor onacceptabele gezondheidsrisico’s. De bezoekers maken dit park ‘s nachts te gevaarlijk. Hoe beter wij het aantal coronazieken weten te beperken, des te groter de kans op open scholen na de zomer”, schrijft Marcouch in een bericht op sociale media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.