een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

ingezonden

beeld: Mantelzorg Vrijwillige Thuishulp (MVT)

27 juli 2021 | zorg

Training over Mantelzorg en Dementie

Door Maddy Kloet

Als je zorgt voor iemand met dementie, dan is elke dag een nieuwe uitdaging. Je naaste verandert en lijkt niet meer degene te zijn die hij of zij was. Het contact met elkaar is minder vanzelfsprekend en je mist je partner, maatje of ouder. Je wilt zo goed mogelijk verder, maar hoe doe je dat?

MVT Arnhem heeft voor mantelzorgers in Arnhem een training samengesteld die zowel kennis over dementie als praktische handvatten en tips aanreikt. Dit geeft jou als mantelzorger inzicht en helpt je in het omgaan met dementie.

De training bestaat uit 2 avonden. De eerste avond neemt Marion de Ruiter (wijkverpleegkundige en trainster) je mee in de wereld van Dementie. Wat is het? Welke vormen zijn er? Hoe ontstaat het? Wat betekent de ziekte voor het dagelijks gedrag, de omgeving en naasten van iemand met dementie? En kan iemand met dementie eigenlijk nog leren?

De tweede avond gaat Yvonne van Elferen (coach Nieuwe Herinnering) samen met je aan de slag over hoe je op een andere, positieve wijze om kunt gaan met de dementie van je naaste, waardoor het contact verdiept en verbetert. Dat geeft meer ruimte aan jou als mantelzorger en bied focus op het nu en de toekomst.

Heb je interesse, meld je dan aan! Deelname is kosteloos*.

De training vindt plaats op:

  • Kennisavond: donderdag 30 september
  • Praktijkavond: dinsdag 5 oktober óf donderdag 7 oktober (max 15 personen per avond)

Tijdstip: 19.00 – 21.30 uur. Vanaf 18.45 uur ben je welkom.

Locatie: Dienstencentrum Petersborg, Slochterenweg 40, 6835 DX Arnhem.

De kennisavond kun je ook online bijwonen. Bij de praktijkavond kan dat niet.

Geef bij aanmelden aan of je 30/9 fysiek aanwezig wilt zijn of online. En op welke datum je de praktijkbijeenkomst wilt volgen.

Aanmelden kan per mail bij: m.kloet@mvtarnhem.nl

*Deelname aan onze bijeenkomsten is gratis. Onze bijeenkomsten worden betaald met publiek geld. Voor diegene die zich aangemeld heeft en door omstandigheden toch niet kan komen en zich niet afmeldt, zijn wij genoodzaakt een vergoeding voor gemaakt kosten in rekening te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *