een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

ingezonden

foto: redactie

13 december 2021 | wijkkrant

Wijkredacteur neemt afscheid

Door Elsebeth Hoeven

Beste buren,

Binnenkort zit mijn contract als ‘wijkredacteur’ erop. Dit heeft alles te maken met de beslissing van de gemeente om de wijkbudgetten vanaf 2022 anders over de wijken te verdelen. Dat betekent voor de wijk Sint Marten Sonsbeek dat ongeveer de helft minder te besteden is. Het budget is bedoeld  voor bewonersinitiatieven. De gemeente ziet wijkcommunicatie als een bewonersinitiatief en stelt dat ook dat van dit potje betaald moet worden. Van oudsher is de wijkkrant de grootste kostenpost.

Een aantal wijkbewoners, verenigd in het Bewonersoverleg (BO), beslist over wat je met dat budget doet. Vorige week vertelde het BO me dat ze heeft besloten meer in te willen zetten op het organiseren van activiteiten en minder op wijkcommunicatie. Daarom is het niet meer haalbaar een zzp-er hiervoor in te huren. Op dit moment is het nog onduidelijk hoe het BO het komende jaar de wijkkrant en website gaat bemannen en organiseren.

Ruim twee jaar heb ik deze opdracht met plezier gedaan. Voor mij als zzp-er in de communicatie, kwam zo ongeveer alles waarom ik dit werk zo graag doe voorbij. Komt nog bij dat ik al lang in de wijk woon en de buurt op een andere manier heb leren kennen. En dus kan ik terugkijken op iets wat hartstikke leuk was! Ik heb de verscheidenheid van de wijk ervaren, de grote betrokkenheid van organisaties en vrijwilligers en heb talloze interessante gesprekken gevoerd met buren en de ondernemers in de wijk. En wat was het tof om met goede schrijvers en fotografen uit de buurt samen een leuk ‘blaadje’ te maken. Die dankzij een hele trits buurtgenoten elke twee maanden bij de andere wijkbewoners op de mat viel. Ik wil dan ook iedereen hartelijk bedanken met wie ik dit samen heb mogen doen!

Met vriendelijke groet,

Elsebeth Hoeven

Een reactie op "Wijkredacteur neemt afscheid"

 1. Ipe van der Deen schreef:

  Beste Elsebeth,

  Dank voor je inzet voor de wijkkrant in de afgelopen twee jaar. Steeds maar weer alles regelen, de eindredactie doen en zorgen dat de bezorgers hun werk konden doen. En dan was er ook nog eens die pandemie.
  Ik wens je mooie klussen toe.

  Met vriendelijke groet,

  Ipe van der Deen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.