een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

nieuws

foto: redactie

30 oktober 2020 | duurzaam - verkeer

Auto delen met je buren

Door redactie

Staan er in jouw straat ook zoveel auto’s stil? Provincie Gelderland heeft een wedstrijd in het leven geroepen om het delen van auto’s te stimuleren. Ken je buren in de straat met wie je een auto kan delen? Lees dan hoe je mee kan doen met de wedstrijd! 

Auto van de Straat is een initiatief van provincie Gelderland en Natuur & Milieu. Zij zien het delen van de auto als een belangrijke oplossing voor het mobiliteitsprobleem. Ze werken samen met het autodeelplatform Buurauto. Buurauto regelt twee auto’s van het type Nissan Leaf I en II. Dit zijn vijfpersoonsauto’s met een actieradius van 175 en 250 km.

Hoe werkt het?

Meld je straat aan voor Auto van de straat. Provincie Gelderland selecteert drie Gelderse straten die mee mogen doen met Auto van de Straat. Die straten kunnen zes maanden lang elektrisch rijden en het gemak van autodelen ervaren. Het gebruik van de auto’s kost €2,50 per uur. De elektrische laadpalen plaatsen de initiatiefnemers in de winnende straten en het opladen is gratis.

Hoe werkt de wedstrijd?

  • Vanaf 2 maart tot 1 december kun je jouw straat aanmelden door o.a. een motivatie en foto of video te verzenden via het aanmeldformulier.
  • Een deelname van een straat bestaat uit minimaal tien deelnemers uit verschillende huishoudens. Bekijk de spelregels.
  • Een jury selecteert uit alle aanmeldingen drie winnende straten.
  • Deze straten kunnen zes maanden lang gebruik maken van de auto’s en ervaren hoe autodelen werkt.

Elke straat maakt kans om zelfs twaalf maanden de auto’s te mogen gebruiken. Je maakt de meeste kans als jullie de auto zo goed mogelijk delen, de ervaringen van jouw straat delen en zoveel mogelijk bereik genereren over autodelen. Dit kan bijvoorbeeld via social media, maar ook plaatselijke media of andere vormen zijn mogelijk. Bij de jurering van de beste straat wordt dus zowel gekeken naar actiedelen (bereik) als autodelen (het delen van de auto).

De niet-geselecteerde straten krijgen een webinar aangeboden waarin zij tips en tricks krijgen over succesvol autodelen en vragen kunnen stellen over het zelf opstarten van een initiatief.

Meer weten?

Kijk op AutovandeStraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *