een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

nieuws

foto: redactie

1 oktober 2021 | De Nieuwe Hommel - kinderen

Buurtinitiatief voor speelveldje Hommel

Door Elsebeth Hoeven

Het speelveldje bij De Nieuwe Hommel is aan een opknapbeurt toe. De karakteristieke schip en potloden zijn beschadigd en daardoor niet veilig meer. Ook ontbreken er paaltjes en is het nodig om de bakken bij de waterpomp te vervangen. Gemeente heeft budget beschikbaar voor vernieuwing maar helaas is dat niet genoeg, vertelt betrokken buurman Hans-Anton Derksen. Om bij de gemeente aan te dringen op meer budget is hij met buren een buurtinitiatief gestart.

Veilig en avontuurlijk spelen

Buren en Stichting De Nieuwe Hommel willen graag het veldje aanpakken zodat kinderen er veilig en plezierig kunnen spelen. Er zijn al ideeën verzameld voor het speelveld en er is inmiddels met een door de gemeente aangeraden maker van houten speeltoestellen een plan gemaakt. “In het plan is opgenomen dat de beeldbepalende houten speelsculpturen worden hergebruikt”, vertelt Hans- Anton. “En ook dat er een watertafel en avontuurlijk parcours met glijden en klimmen komt.”

Label

Ook willen betrokken buurtbewoners graag een picknicktafel met bank zodat je als ouder goed toezicht kan houden op de spelende kroost. Al met al valt de opknapbeurt wat duurder uit dan in eerste instantie is geraamd en toegekend, stelt Hans-Anton. “Zo blijkt het nodig te zijn om voor goedkeuring van de toestellen een TUV label aan te vragen en dat kost ook geld.” Om aan dat extra budget te komen zijn Hans-Anton en buren in de pen geklommen met het verzoek aan de gemeente het budget te verhogen.

Meedoen?

Wil je het buurtinitiatief ook steunen, meedenken en eventueel aansluiten bij een bezoek van gemeente of adviseurs en/of de hoogte gehouden worden van de plannen? Sluit je dan aan via de Buurtinitiatief Hommel Whatsapp groep via deze QR-code:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *