een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

nieuws

Foto: Salomon Tetelepta

17 september 2020 | kinderen - ondernemer

Hoe vertel je het echte verhaal van de Sint aan je kind?

Door redactie

Op woensdag 16 september verscheen het samenleesboek ‘Van Kind naar Sint’. Daarmee kunnen ouders aan hun kinderen vertellen over het échte verhaal van Sinterklaas, op een manier die niet iets afneemt, maar juist iets toevoegt aan de feestbeleving. In het boek leren kinderen wie Sinterklaas ooit was en maken zij kennis met de volgende stap in het feest: zelf Sinterklaas worden!

Van schoolplein naar samenwerking

Auteur Marlies Martens en illustrator Hester van de Grift zijn beiden Sint Martenaren en kennen elkaar van het schoolplein van de Jan Ligthartschool. En dat was makkelijk voor de samenwerking volgens Hester. “In twee minuten lopen we naar elkaar. Ook tijdens de lockdown konden we prima overleggen in de tuin op anderhalve meter.”

Vorig jaar gaven Marlies en Hester het boek samen uit als pilot. Het kreeg meteen een vliegende start. In samenwerking met uitgeverij Bontekoe hebben zij een aantal vernieuwingen aangebracht. Daarmee is het boek dit jaar klaar om nog meer grote kinderen een zachte landing te bezorgen in de volgende fase van de sinterklaastraditie.

Het project is een Arnhems feestje want ook uitgeverij Bontekoe zit vlakbij in het Spijkerkwartier. En voor de bezorging werken ze samen met Scalabor, een Arnhems arbeidsontwikkelbedrijf.

Knipoogmomenten

Het boek is gebaseerd op een brief die Marlies schreef aan haar dochter van negen jaar, die toen nog ‘vol geloof’ de traditie vierde, hoewel ze ook al surprises maakte. “Blijkbaar konden die twee werelden prima naast elkaar bestaan,” aldus Martens. Ze wilde een verhaal vertellen waarin de magie van Sinterklaas blijft, waarin er ruimte is om het échte verhaal te vertellen en waarin het feest meer betekenis kreeg. “Het zorgde dat jaar voor een sinterklaasfeest met complotjes, knipoogmomenten en een flinke dosis Sint-magie. Dat wens ik andere gezinnen ook toe.”

Hester van de Grift tekende voor de kinderen een kleurplaat van de Sint die je kan downloaden en uitprinten!
Het boek is te bestellen op www.vankindnaarsint.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *