een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

nieuws

Rotonde gepland op kruispunt Dalweg - Hommelsweg

2 september 2020 | gemeente - verkeer

Hommelseweg in 2021 op de schop

Door Elsebeth Hoeven

De Hommelseweg gaat in 2021 op de schop. De weg is toe aan groot onderhoud, het vernieuwen van de riolering en nieuw asfalt. Wijkbewoners hebben zorgen over de veiligheid van de weg. Zoals op de kruising van de Dalweg naar de Thomas a Kempislaan. Fietsers en automobilisten rijden hier vaak hard de bult af, terwijl ook scholieren hier oversteken. Bewonersinitiatief Hommelseweg-veilig en bewonersnetwerk Klarenbeek zijn hierover in gesprek met de gemeente. Na onderzoek bleek voor de gemeente een rotonde de beste optie. Hiervoor heeft Arnhem bij het Rijk subsidie aangevraagd.

Auto te gast

Om het fietsverkeer op de Hommelseweg veilig baan te geven, heeft de gemeente subsidie aangevraagd bij de provincie. De Hommelseweg wordt vanaf de Agnietenstraat tot aan de Graaf Lodewijk een 30 kilometer zone, met een smallere autoweg terwijl aan weerszijden de parkeerplaatsen blijven. Vanaf de Graaf Lodewijk tot aan de Dalweg delen automobilist en fietser de weg met de bus. De gemeente denkt hier aan een goot midden in de weg waardoor passeren onaantrekkelijk wordt.

Verder wordt een deel van het riool onder de Dalweg aangepakt en is ook hier nieuw wegdek nodig. De gemeente wil hier meer groen en minder verharding. Voor het inrichten van de zone bij basisschool De Wijzer is subsidie aangevraagd om ook hier een 30 kilometer zone te maken.

Meedenken?

De gemeente rekent op de subsidies maar zeker is dat nog niet. Wel wil de projectgroep van de gemeente bewoners vast uitnodigen mee te denken over de inrichting van de wegen rondom de rotonde. Bewoners kunnen hun wensen, idee├źn en knelpunten over regenwatermanagement, groen, parkeren delen met projectleider Karel Jacobs via dalweg@arnhem.nl en hommelseweg@arnhem.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.