een vergrootglas als icoon voor de zoekknop

nieuws

Foto: Gemeente Arnhem

8 april 2021 | corona - gemeente

TONK voor noodzakelijke woonkosten

Door gemeente Arnhem

Wat kan je doen als je door de coronacrisis minder inkomen hebt, en daardoor de huur of hypotheek van je huis niet meer kan betalen. Of de kosten van gas, water en elektriciteit? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je jouw baan hebt verloren of als ondernemer jouw werk maar gedeeltelijk kunt uitoefenen. De TONK is een tegemoetkoming om ervoor te zorgen dat je in jouw huur- of koopwoning kunt blijven wonen. Ook wordt geprobeerd te voorkomen dat schulden worden opgebouwd. De hoogte van de TONK hangt af van uw situatie. De gemeente kijkt naar de hoogte van uw (woon)kosten, uw inkomen en welk deel je nog zelf kunt betalen.

Aanvragen TONK-uitkering

De TONK-uitkering is met terugwerkende kracht aan te vragen voor de periode 1 januari tot en met 30 juni 2021. Meer informatie en het aanvraagformulier vind je op www.arnhem.nl/tonk. Heb je geen internet? Bel dan met de Klantenservice op telefoonnummer 0800 – 1809. Dan ontvang je het formulier via de post. Ook kun je de Klantenservice bellen als je meer wilt weten over de TONK en of je hier mogelijk voor in aanmerking komt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *